MEB değişikliğe gitti. Öğretmenler 2024 Eylül seminer program değişikliği!

MEB değişikliğe gitti. Öğretmenler 2024 Eylül seminer program değişikliği!
 Yazar / Alanya Medya
Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılına ait öğretmen seminer programı için değişiklik ön gördü işte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 Eylül ayı için öğretmenlerin seminer programını Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline yönelik olarak yeniden düzenledi. Bu düzenlemeye göre 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek seminerlerde öğretmenler bu modele uygun eğitici eğitimlerine katılacak. Eğitimler okul öncesi ilkokul 1. sınıf ortaokul 5. sınıf ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf öğretmenlerine yönelik olacak. Eğitimlerin amacı öğretmenlerin yeni eğitim modeline uygun bilgi ve beceriler edinerek bunları sınıf ortamında uygulayabilmelerini sağlamak.

Teorik ve uygulamalı olarak planlanan bu eğitimler öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemeye yönelik olacak ve 50 kişilik branş temelli gruplar halinde yürütülecek. Küçük gruplarla yapılan eğitimlerin öğretmenlerin interaktif öğrenme ortamında daha verimli olmasına olanak tanıması bekleniyor.

Öğretmenlerin meslektaşlarıyla işbirliği yaparak bilgi paylaşımını artıracak bu eğitimler MEB tarafından yakından izlenecek ve değerlendirilerek gerektiğinde ek destekler sunulacak.

Bu süreç öğretmenlerin mesleki performanslarına ve öğrencilerin akademik başarılarına olan katkılarını analiz etmeyi amaçlıyor.

Eğitimler öğretmenlerin yeni eğitim dönemine hazırlanmalarını mesleklerine bağlılıklarını artırmalarını ve öğrencilere sunulan eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.

MEB bu yenilikçi eğitim modeli ile öğretmenlerin sürekli gelişimini sağlayarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni eğitim sistemine entegre etmeyi planlıyor.

Kaynak - ogretmenlersitesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.