MEB sistemi değiştirdi! Alanya’da ilkokul çocukları için sınıf ve öğretmen seçimi tarihe karıştı!

MEB sistemi değiştirdi! Alanya’da ilkokul çocukları için sınıf ve öğretmen seçimi tarihe karıştı!
 Yazar / Alanya Medya
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan radikal karar doğrultusunda yıllar sonra ilk kez ilkokul çocuklarının kayıt işlemleri online ortamda gerçekleştirildi. Öğrencinin hangi sınıfa ve hangi öğretmene düşeceğini kura yolu ile belirlendi

Bu yıl ilkokula başlayacak 1. sınıf öğrencileri ile Ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencileri ilgilendiren kritik bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı aldığı kararla öğrencilerin kayıt işlemlerini online ortama taşıdı.

Ayrıca sınıf ve öğretmen belirlemelerinin otomatik olarak yapılmasına karar verildi. E-Okul sistemi üzerinden yapılacak otomatik kayıt sistemi kapsamında öğrenci velisi artık sınıf şube ve öğretmen seçimi yapamayacak.

Bakanlığın eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla böyle bir karar aldığı ifade ediliyor. Ancak bu uygulama ilerleyen dönemde farklı dezavantajlar da oluşturabilir. 1. sınıf öğrencilerinin sınıf, şube ve öğretmen ataması 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Ardından aileler çocuğunun hangi şubeye ve hangi öğretmene düştüğünü e-okul sistemine girerek öğrenebilecek.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.