MEB talimat verdi: O okulların zam oranları belli oldu!

MEB talimat verdi: O okulların zam oranları belli oldu!
 Yazar / Alanya Medya
Son yıllarda özel okul fiyatlarından dolayı velilerin tepkisi sürüyordu. MEB harekete geçti ve ne kadar zam yapılabileceğini açıkladı. Uymayan okullar denetim altına girecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ''Özel Okullarda Fahiş Fiyat Artışı'' başlıklı talimatını duyurdu. Kurumların sadece kazanç elde etmek için faaliyet gösteremeyeceğini açıklayan Bakanlık, bu okulların eğitimin kalitesini artırmak için gelir sağlayabileceklerinin altını çizdi.

Veliler özel okulların kırtasiye ve öğretim malzemeleri için sundukları fahiş fiyatı sıklıkla eleştiriyordu. Bu durumu mercek altına alan Bakanlıktan arka arkaya uyarılar geldi.

O okullara inceleme başlatıldı

Mevzuata uygun olmayan ücret girişlerini zamanında yapmayan ve sadece kazanç odaklı faaliyet sürdüren okullara incelemenin başlatıldığını açıklayan MEB, ücret artışlarının devletin hükümlerinde geçen sınıra uyarak belirlenmesi gerektiğini açıkladı.

''Okulların ara sınıflarının eğitim ücreti belirlenirken bir önceki eğitim öğretim yılında ilan edilen ücret, okulda devam eden öğrencilerin eğitim ücreti belirlenirken ise öğrenci kayıt sözleşmesinde belirlenen ücret dikkate alınır'' uyarısını yapan Bakanlık bir önceki ve bir sonraki yılın TÜFE oranından fazla artış yapılamayacağını vurguladı.

Kaynak:Memurlar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.