MEB’in son dakika kararı! Alanyalı öğrenciler artık sınavsız eğitim alacak!

MEB’in son dakika kararı! Alanyalı öğrenciler artık sınavsız eğitim alacak!
 Yazar / Alanya Medya
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni eğitim öğretim yılı kararına göre İlkokullarda sınav saati uygulaması tamamen kaldırıldı

Çocuğunu ilk kez 1. sınıfa kaydedecek olan Alanyalı ailelerin bilmesi gereken kritik bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılına hazırlık genelgesini paylaştı. O genelgede İlkokullarda sınav saati uygulamasının tamamen kaldırıldığı bilgisine yer verildi. Peki bu süreçte öğrencinin değerlendirilmesi nasıl yapılacak?

İlkokullarda sınav saati uygulamasının kaldırılması ile birlikte artık ölçme yaklaşımı değil süreç odaklı bir yaklaşım benimsenmiş olacak. İşte bu sayede öğrenci farklı duyusal becerilerini geliştirecek şekilde değerlendirme sürecine tabi tutulacak.

Ders Dışı Kaynak Kitap Aldırılması Konusu!

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak dağıtımı gerçekleştirilen ders notları dışında ek bir kaynak aldırılmasının önüne geçilecek. Hatta zorunlu olarak velilere aldırılmaya çalışılan kaynak kitaplarla ilgili işlem yapılacak. Okul aile işbirliği güçlendirilecek ve yeni dönemde uygulanacak tüm faaliyetlerden velilerin de haberi olacak.

İlkokul öğrencilerini ilgilendiren bir başka detay okullardaki sınıf mevcutlarının azaltılması oldu. Sınıf mevcutlarında herhangi bir azalma yaşanırsa şubelerin birleştirilmesi uygulamasına gidilecek. Ayrıca velilerden kayıt parası ve benzeri farklı isimlerle zorunlu bir ücret alınmayacak.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.