Okul Müdürlerine Yaz Tatili Soruşturması MEB!

Okul Müdürlerine Yaz Tatili Soruşturması MEB!
 Yazar / Alanya Medya
MEB okul müdürleri için yaz tatili soruşturması dedi ve işte konuya dair detaylar şu şekilde gelişti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle başlayan yaz tatili sürecinde okul müdürlerini denetlemeye yönelik bir soruşturma başlattı.

Bu dönemde okul müdürleri yeni eğitim öğretim yılına hazırlık yapmakla yükümlü olup mesleki çalışmaların tamamlanmasının ardından yaz tatiline girmiş olmalarına rağmen okulların fiziksel ve idari düzenlemeleri ile eğitim öğretim hazırlıklarını eksiksiz yerine getirmek zorunda.

Ağustos ayının ikinci haftasından itibaren eğitim müfettişleri tarafından yapılacak denetimlerde okulların yeni yıla ne kadar hazır olduğu tadilatların ve düzenlemelerin durumu eğitim materyalleri ve donanımların eksiksiz olup olmadığı gibi unsurlar titizlikle incelenecek.

Müfettişler tespit ettikleri eksiklikleri raporlayarak ilgili eğitim müdürlüklerine iletecek ve bu eksikliklerin giderilmesi için okullardan taahhüt alınacak.

Taahhüt edilen görevler yerine getirilmediğinde ise okul müdürlerine yönelik disiplin soruşturmaları açılabilecek. Okul müdürlerinin yaz tatili boyunca fiziksel düzenlemelerin yanı sıra öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri öğrenci kayıtları ve okul bütçesinin yönetimi gibi idari ve akademik görevleri de eksiksiz yerine getirmeleri bekleniyor.

Bu süreçte okul müdürlerinin göstereceği performans yeni eğitim öğretim yılının kalitesi ve sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.