ÖSYM 2024 DGS sonuç sorgulama ekranı!

ÖSYM 2024 DGS sonuç sorgulama ekranı!
2024 yılı için ÖSYM DGS sınav sonuç ekran sorgulama işte ayrıntılar.

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 30 Haziran’da gerçekleştirilen sınavın ardından adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. ÖSYM'nin duyurusuna göre sonuçlar normalde 14 Ağustos'ta açıklanacakken adayların ön lisans eğitim bilgilerini güncelleme gereksinimi nedeniyle bu tarih ertelendi. Yeni açıklama tarihi 2 Eylül olarak öngörülüyor.

Adayların bu tarihe kadar eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve olası hataları düzeltmeleri önem taşıyor. Özellikle bilgilerini güncellemek isteyen adayların mezun oldukları yükseköğretim kurumlarıyla iletişime geçerek YÖKSİS üzerinden düzeltme yapmaları gerekiyor.

Bu süreçte sorun yaşayan adaylara ÖSYM’nin çağrı merkezi de destek sağlıyor. DGS sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak öğrenilebilecek.

Sonuçların açıklanmasının ardından tercih süreci başlayacak ve adaylar 2024-DGS Başvuru Kılavuzunda belirtilen kurallara göre tercihlerini yapacaklar. Tercih tarihleri netleştiğinde bu bilgiler de adaylara duyurulacak.

kaynak - ntv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.