YKS'de birinci olanların yerleştirme sonuçları! O bölümlere ilgi arttı.

YKS'de birinci olanların yerleştirme sonuçları! O bölümlere ilgi arttı.
 Yazar / Alanya Medya
O bölümlere olan ilgi hayli artmış görünüyorken YKS birincileri yerleştirme sonuçları da yavaştan belli olmaya başladı işte ayrıntılar.

2024 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sınavda birinci olan dokuz öğrencinin tercihleri dikkat çekti. Tam puan alan bu öğrenciler özellikle Bilgisayar Mühendisliği ve İktisat gibi bölümlere yönelerek bu alanlara olan ilgiyi artırdı.

TYT birincisi Süleyman Mete Genç ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğini seçerken AYT sayısal birincisi Arda Taşdemir Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini tercih etti.

YDT Fransızca birincisi Yunus Emre Aydoğan Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne yerleşirken YDT İngilizce birincisi Mehmet Alp Güneş ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliğini seçti.

AYT sözel birincileri Fatih Emre Düzcan ve Berra Kuruş ise Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünü tercih etti.

YDT Arapça birincisi Yusuf Salih Orhan Koç Üniversitesi’nde tam burslu olarak Ekonomi bölümünü seçerken YDT Rusça birincisi Safiye Yaşar Bilkent Üniversitesi İşletme bölümüne tam burslu olarak yerleşti.

Son olarak YDT Almanca birincisi Sevgi Kırmızıbekmez İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşti.

Bu sonuçlar özellikle Bilgisayar Mühendisliği ve İktisat gibi bölümlerin popülaritesini yeniden gündeme getirdi ve bu alanlara olan talebin artışını gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.