10 Milyondan fazla Turist ağırlamak bile kurtaramadı ALANYA

10 Milyondan fazla Turist ağırlamak bile kurtaramadı ALANYA
 Yazar / Alanya Medya
Antalya şehrinin en güzel ilçelerinden olan Alanya bu yıl neredeyse 10 milyonu aşkın turist ağırlamasına rağmen o bekleneni göremedi işte ayrıntılar.

2024 yılı itibarıyla Antalya bölgesi Alanya Ağustos tarihinde ilk kez 10 milyonun üzerinde turist ağırladı. Bu yüksek turist sayısına rağmen sektör temsilcileri turizmde beklenen ekonomik kazancın sağlanamadığını belirtiyor. Turizmci Cengiz T. gelen turist sayısındaki artışın yanıltıcı olabileceğini ve turistlerin konaklama alışkanlıklarının dikkatlice analiz edilmesi gerektiğini vurguluyor. Alanya bölgesinde konaklama oranlarının istenilen seviyede olmadığı gelen turistlerin büyük bir kısmının otellerde konaklamadığı belirtiliyor.

Ekonomik zorluklar dünya genelindeki savaşlar ve turist profili gibi faktörler turizm sektörünün yıl sonu beklentilerini karşılamasını zorlaştırıyor. Turizmci Cengiz T. turizmin geleceği için mevcut durumu iyi analiz edip gerekli adımların atılmasının önemine değiniyor.

Alanya'da yıl sonunda 3-35 milyon turistin bölgeyi ziyaret etmesi bekleniyor ancak bu rakamlar sektörün beklentilerini karşılamaya yetmeyecek gibi görünüyor.

2025 yılı için de benzer bir tablo öngörülmekte ve sektör paydaşlarının bu duruma hazırlıklı olması gerektiği ifade ediliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.