17 milyon hedefini aşacak Antalya turist sayısı

17 milyon hedefini aşacak Antalya turist sayısı
Geçen yıl 16,5 milyon turist ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 17 milyonluk hedefi aşmayı bekliyor.

Antalya geçtiğimiz yıl 165 milyon turist ağırlayarak büyük bir başarı elde etti ve bu yılki hedefini 17 milyon olarak belirledi. 2024 turizm sezonunda özellikle ekim ve kasım aylarında Avrupa pazarından gelen yüksek rezervasyonlar sayesinde bu hedefin aşılması bekleniyor. Yılın ilk 8 ayında yüzde 8 artışla 11 milyon 732 bin turist ağırlayan Antalya dünya genelinden 180'den fazla ülkeden ziyaretçi çekmeye devam ediyor. Rusya Almanya İngiltere ve diğer ülkeler başta olmak üzere geniş bir coğrafyadan gelen tatilciler Antalya'nın 5 yıldızlı otellerinde deniz kum ve güneşin keyfini çıkarıyor.

Yerel turizmde de büyük bir artış gözlemleniyor; erken rezervasyon oranları geçen yıllara kıyasla yüzde 80-90'lara yükselmiş durumda. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu yılın iyi geçtiğini ve "her şey dahil" sistemle hizmet veren Antalya otellerinin dünya çapında en iyiler arasında olduğunu belirtiyor. Yunanistan ile yapılan karşılaştırmalarda ise Yunanistan'ın Antalya'nın rakibi olmadığını çünkü Antalya otellerinin sunduğu hizmet kalitesinin çok daha üstün olduğunu vurguluyor.

Alanya gibi turistik bölgelerde de durum benzer. Özellikle Almanya ve İngiltere'den gelen yüksek talep üzerine Alanya'daki bir otelin yönetim kurulu başkan vekili Hüseyin Kara otelin kapanış tarihini kasım ayına kadar uzattıklarını belirtiyor. Sezon boyunca yüksek doluluk oranları ve tatilcilerin memnuniyeti 2024 yılının başarılı geçtiğine dair güçlü işaretler veriyor. Kara 2025 yılı için beklentilerin daha da yüksek olduğunu ekliyor. Bu durum Antalya'nın küresel turizm sahnesindeki etkileyici konumunu daha da pekiştiriyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.