Sigorta fiyatlarına büyük zam Otomobil sahiplerine kötü haber

Sigorta fiyatlarına büyük zam Otomobil sahiplerine kötü haber
Türkiye'deki araç sahipleri, trafik sigortası yenilemelerinde ani fiyat artışlarıyla karşılaşıyor. Kasko ve trafik sigortası arasındaki fiyat farkı azalıyor ve sigorta primlerindeki bu yükseliş, araç sahiplerini zorluyor.

Türkiye'de araç sahipleri trafik sigortası yenileme dönemlerinde beklenmedik fiyat artışlarıyla karşı karşıya. Trafik sigortası primlerindeki artış yedek parça ve işçilik maliyetlerinin enflasyon ve döviz kuru dalgalanmaları ile yükselmesi sonucu sigorta bedellerine yansıyor.

Trafik kazalarında oluşan bedensel hasarlar sigorta şirketlerine maliyet olarak geri dönüyor. Anayasa Mahkemesi'nin zorunlu trafik sigortasında yapmış olduğu düzenlemeler de sektörü zorlayan faktörler arasında.

Levent Korkut Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı sigorta sektörünün 2023'ün ilk yarısında 10 milyar dolar zarar ettiğini ve yıl sonuna kadar bu rakamın 20 milyar dolara çıkabileceğini belirtti. Kasko fiyatları İstanbul’da 10-12 bin lira arasında değişirken trafik sigortası tekliflerinin 13-14 bin liraya kadar çıktığı gözlemleniyor. Korkut enflasyon ve döviz kuru dalgalanmalarının fiyatlar üzerindeki etkisine rağmen büyük bir kasko fiyat artışı beklemiyor araç sahiplerini sigorta primlerindeki artışların devam edebileceği konusunda uyarıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.