MEB - 30 Bin Yeni Temizlik Görevlisi Alınacağını Duyurdu!

MEB - 30 Bin Yeni Temizlik Görevlisi Alınacağını Duyurdu!
Okullardaki hijyen sorunlarının artması ve kamuoyundan gelen tepkiler üzerine, 30 bin ek temizlik personelinin işe alınacağı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin son dönemde devlet okullarındaki hijyen sorunlarına ilişkin artan tepkiler üzerine okullara 30 bin temizlik personelinin istihdam edileceğini duyurdu. Velilerin temizlik yaptığı görüntülerin kamuoyunda tepki çekmesinin ardından gelen bu açıklama hijyen sorunlarının çözümüne yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tekin CNN TÜRK yayınında yaptığı açıklamada Pazartesi günü Çalışma Bakanlığı'nın toplamda 360 bin temizlik personeli istihdam hakkı tanıyacağını belirtti.

Bu kapsamda 30 bin ek temizlik personelinin doğrudan okullara yönlendirileceği ifade edildi. Okullarda uzun süredir devam eden temizlik görevlisi eksikliğinin velilerin de devreye girmesine neden olduğu ve bu durumun eğitim ortamını olumsuz etkilediği kamuoyunun dikkatine sunulmuştu. Bakanlığın bu soruna karşı adım atmaması durumunda tepkilerin daha da artması bekleniyordu. Tekin hijyen konusunun önemini vurgulayarak bu yeni personel alımının okulların hijyen standartlarını yükseltmek için kritik bir çözüm olacağını belirtti. Özellikle velilerin okullardaki hijyen sorununa dair endişelerinin artması ve temizlik işlerinin yetersiz kalması eğitim-öğretim sürecini de etkilemeye başlamıştı. Velilerin hijyen koşullarının iyileştirilmesi ve çocuklarının daha sağlıklı bir ortamda eğitim alması talebiyle sosyal medya ve farklı platformlarda gösterdiği tepkiler bu kararın alınmasında etkili oldu. Hijyen sorunlarına dair farkındalığın artması ve toplumdan gelen baskılar bu alandaki istihdamın hızlandırılmasına neden olurken alınan kararın okullardaki hijyen kalitesini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.