Yabancılar konut almayı bıraktı - ALANYA

Yabancılar konut almayı bıraktı - ALANYA
Alanya da yaşayan yabancı nüfus konut almayı kesti işte detaylar.

Alanya’da yabancılara yönelik konut satışlarındaki azalma Türkiye genelindeki eğilimle paralel şekilde dikkat çekici bir hal almıştır. Yabancı yatırımcıların bu tür alımlarında yaşanan düşüş özellikle turizm bölgeleri gibi Alanya’da ekonomik ve politik nedenlerle daha da belirginleşmiştir.

Küresel ekonomik belirsizlikler ve Türkiye’deki yüksek enflasyon yatırımcıları temkinli davranmaya iterken konut fiyatlarındaki hızlı artış da özellikle düşük ve orta gelirli yabancı alıcıların ilgisini zayıflatmıştır.

Kripto para gibi alternatif yatırım araçlarının artan cazibesi gayrimenkulün cazibesini azaltmaktadır. Ülkedeki politik belirsizlikler de yabancı yatırımcıların güvenini etkileyen bir başka faktör olarak öne çıkmaktadır.

Alanya özellikle emekliler sezonluk çalışanlar ve yabancı yatırımcılar için uzun yıllardır popüler bir destinasyon olmasına rağmen yabancıya konut satışlarındaki azalma bölgedeki konut piyasasında sıkıntılar yaratabilir.

İkinci el konut piyasasındaki hareketlilik emeklilerin artan varlığı ve şehrin cazip yapısı bu düşüşün etkilerini bir miktar hafifletebilir. Genel tabloya bakıldığında bu düşüş Türkiye'nin gayrimenkul sektörü için bir uyarı niteliği taşımakta ve özellikle turizm bölgelerinde bazı sektörlerde sorunlara yol açabilecek potansiyel bir tehdit olarak değerlendirilmektedir. Yetkililerin bu duruma yönelik gerekli stratejik adımları atarak yabancı yatırımcıları yeniden Türkiye pazarına çekmek için çeşitli önlemler alması önemlidir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.