Ağustos Ayı Turizm Müjde Ayı Olacak

Ağustos Ayı Turizm Müjde Ayı Olacak
Turizm de Temmuz ayında pek bir beklenti karşılanması oluşmaması sebebiyle gözler Ağustos ayına çevrildi ve umutlar müjdeler Turizm için çanlar çalmaması haline o ayda bekleniyor işte detaylar.

Türkiye'nin turizm sektörü Türk Lirası'nın değer kaybı ve yüksek enflasyon nedeniyle rakip ülkelere kıyasla pahalı hale gelmesi yüzünden zor günler geçiriyor.

Hükümetin 2024 yılı için belirlediği 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri hedefi tehlikede.

Yükselen fiyatlar ve bozulan fiyat algısı yabancı turistlerin ülkeye ilgisini azaltırken yerli turistler de tatil sürelerini kısaltarak Yunan adalarını tercih etmeye başladı.

Bu durum Bodrum Alaçatı ve Çeşme gibi yerlerde doluluk oranlarını yüzde 40'larda Fethiye Marmaris ve Antalya gibi yabancı turistlerin yoğun olduğu bölgelerde ise yüzde 50-70 arasında tuttu.

Alman tur operatörü FTI'nin iflası ve Olimpiyatlar ile Avrupa Kupası'nın da etkisiyle turizmde büyük bir boşluk oluştu.

Yetkililer geçmiş yıllarda kupa sonrası yaşanan hareketliliğe benzer şekilde ağustos ayından itibaren kurlarda olası bir artışla birlikte sezonun kasım ayına kadar uzayabileceği umudunu taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.