Alanya artık kiracıların değil

Alanya artık kiracıların değil
Alanya'da neler oluyor? Alanya neden artık kiracıların değil?

Temmuz ayında %25 oranın da gerçekleşen kira sınırının kaldırılmasının hemen ardından ev sahipleri kontratı dolan kiracılara astronomik rakamlarla yeni sözleşmeleri teklif etmektedirler.

Minimum %65 tutarında ev sahipleri kiracılardan kira zammı talep etmektedir. 20.000 lira olan bir evin kirası yeni artışlarla beraber 33 bin liraya çıkmaktadır. Bazı ev sahipleri 6 aylık kirayı bazıları ise bir yıllık kirayı peşin istemektedir.

Bu durumda ortaya 198.000 lira ve 396 bin lira gibi tutarlar kiracılardan peşin istenebilmektedir. Bu tutarları ödeyemeyecek olan kiracılar ise ilçemizden hatta ilimizden taşınmayı düşünmektedir.

Ev sahipleri ise evlerini satıp faize koymaları durumunda kiranın kat kat üstünde bir gelir elde edebileceklerini istedikleri kiranın aslında az bile olduğunu ifade edebilmektedir.

Evet belki ev sahipleri evlerini satıp paraları bankaya koymaları durumunda kiranın iki katından fazla faiz geliri elde edebilirler. Ancak ev fiyatları da durduğu yerde durmuyor. Yani evi olan bir kişi bankada faize parası olan bir kişiden toplamda daha fazla gelir artışı sağlamış oluyor. Ancak her ne olursa olsun olay yine emekli, memur, asgari ücretle çalışan vatandaşlara oluyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.