Alanya Belediye Başkanı ÖZÇELİK açıklamalarda bulundu!

Alanya Belediye Başkanı ÖZÇELİK açıklamalarda bulundu!
 Yazar / Alanya Medya
Güzel turizm cenneti başkenti Alanya'mızın belediye başkanı Özçelik gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik Haftalık Olağan Encümen Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda Alanya’da kış ve spor turizmini canlandırmak için bir dizi proje hayata geçireceklerini duyurdu. 2025 ve 2026 yıllarında Alanya'ya 15 ila 20 bin sporcu getirmeyi hedeflediklerini belirten Özçelik gelecek yaz Avrupa Voleybol ve Hentbol Şampiyonası’nın Alanya’da düzenleneceğini söyledi. Özçelik bu şampiyonaların uzun zamandır yapılmadığını ve Alanya’yı sporcuların antrenman yapabilecekleri takımların kamp yapabileceği bir yer haline getirmeyi planladıklarını vurguladı.

Projelerin hayata geçirilmesinin zaman aldığını ancak dört ay önce göreve gelmelerine rağmen planlamalara başladıklarını ifade etti. Gökbel bölgesindeki çalışmalara hızlı bir başlangıç yaptıklarını ve burada olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Özçelik gelecek yıl bu çalışmaların daha da iyi olacağını dile getirdi.

Belediye olarak kış ve spor turizmini geliştirmeye yönelik bu projelerin Alanya'nın turizm potansiyelini artıracağını ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını düşündüklerini sözlerine ekledi. Özçelik bu projelerin sadece turizmi canlandırmakla kalmayıp aynı zamanda Alanya’nın uluslararası spor organizasyonları için bir merkez haline gelmesine yardımcı olacağını belirtti.

Gelecek yıllarda bu hedeflere ulaşmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ve planlamaların meyvelerini kısa sürede alacaklarına inandığını ifade eden Başkan Özçelik bu projelerin Alanya’nın kış aylarında da turizm hareketliliğini korumasını sağlayacağını dile getirdi.

Spor turizminin yanı sıra kentin doğal güzelliklerini de öne çıkaracaklarını söyleyen Özçelik bu projelerle Alanya’nın dört mevsim cazip bir destinasyon olmasını amaçladıklarını belirtti.

kaynak - Alanya Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.