Alanya da bugün derece patladı Ev boğdu dışarıda aynıydı

Alanya da bugün derece patladı Ev boğdu dışarıda aynıydı
Bugün Alanya şehrinde termometreler ilginçtir patlayacak seviyeleri gördü neredeyse de patladı diyebiliriz. Alanya son günlerde elbette TR'de pek çok yer gibi sıcak ancak bu başka bir şey dedirtti.

Alanya bugün tarihinin en sıcak anlarına tanıklık etti destek fazla abartmamış olacağız. İlçede etkili sıcaklık termometrelerce ölçülmek istenmedi doğrusu fena hiç beklenmedik ötesi bir sıcakla yüz yüzeydik işte detaylar.

Alanya bölgesinde sıcak hava ve yüksek nem oranı halkı adeta bunaltıyor ve hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu kentte nem oranının yüzde 87'yi aşmasıyla hissedilen sıcaklık 40 derecenin üstüne çıktı.

Özellikle öğle saatlerinde nem oranının yüzde 90'a yaklaşması durumu daha da dayanılmaz hale getirdi.

Sıcak ve nemden bunalan insanlar serinlemek için Damlataş Plajına ve sahillere akın etti.

Bu durum şehir merkezindeki sokakların sabah ve öğle saatlerinde neredeyse boş kalmasına neden oldu.

Yüksek sıcaklık ve nemin etkisiyle insanlar evlerinde bile rahat nefes alamaz hale geldi kentin çevresinde oluşan nem bulutları ise atmosferi daha da ağırlaştırdı ve bu koşullar altında Antalya'nın da benzer sorunlarla karşılaştığı ve de nihayet bazı çözümler bulunduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.