Alanya da Nüfus daha da artış gösterebilir

Alanya da Nüfus daha da artış gösterebilir
 Yazar / Alanya Medya
Turizm şehrimiz Alanya da nüfus daha da artabileceği yönünde haberler var işte ayrıntılar.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2023-2030 yılları arasında Türkiye'nin nüfusunun 28 milyon artarak 882 milyona ulaşması bekleniyor. Ancak bu artışa rağmen 22 ilin nüfusunda düşüş yaşanacak. Nüfusu en çok artacak iller arasında İstanbul Antalya ve Alanya başı çekerken Ankara Bursa ve Kocaeli de bu listeye dahil olacak.

İstanbul'un nüfusunun 473 bin 533 Antalya'nın 269 bin 804 ve Ankara'nın 258 bin 523 kişi artacağı öngörülüyor. Diğer yandan nüfusu en çok azalacak iller arasında Ağrı Erzurum Çorum Gümüşhane ve Muş bulunuyor.

Ağrı'da nüfusun 62 bin 782 Erzurum'da ise 36 bin 981 kişi azalması bekleniyor.

Bu tahminler Türkiye'nin nüfus dinamiklerinde belirgin bir değişimi işaret ederken özellikle büyük şehirlerdeki artışın devam edeceği ve bazı illerde ise nüfusun azalacağı öngörülüyor.

TÜİK’in bu projeksiyonları bölgesel nüfus dağılımının gelecekte nasıl şekilleneceğine dair önemli ipuçları sunuyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.