Alanya Haber: Dökülme korkusu yetiştiricileri kaygılandırdı

Alanya Haber: Dökülme korkusu yetiştiricileri kaygılandırdı
Alanya haberlerine göre Alanya da yetiştiriciliği yapılan o meyve için tedbirler alınmaya başladın. Dökülme kaygısı bulunan o meyve için üretici endişe içerisinde. İşte detaylar.

Alanya haberlerine göre bu yıl o ürün için endişe dolu saatler hakim. Yetiştirici bir an önce çözüm bulmaya çalışıyor. Alanya'da hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıkmasıyla birlikte bu çözüm arayışı hızlandı.

Alanya üreticisi Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı, meyvelerin dökülmemesi için ara sulamaya dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve önlem olarak yine şu şekilde konuşmasını sürdürdü.

Alanya'da üretimi yapılan o meyve için çözümler konusunda üreticiler başkanı bir de şunları ifade ediyor. Avokado ağaçları sezonun ilk meyvelerini verirken, Haziran ve Temmuz aylarında fazla olan meyvelerin döküleceğini ifade eden Sevilgen, bu sıcak havalarda ağaçların şoka girip daha fazla döküm olmaması için ara sulama sistemi önerdi.

Üreticiler başkanı sözlerine şu şekilde devam ediyor. Normalde 2-3 günde bir sulama yaptıklarını söyleyen Avakado üreticileri birliği Sevilgen, 35 derece üstündeki sıcaklarda avokado meyvesinin döküleceğini ve bu nedenle 15-20 dakika ara sulama yapılması gerektiğini vurguladı.

Alanya Medya / Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.