Alanya için muhteşem projeler gündemde

Alanya için muhteşem projeler gündemde
 Yazar / Alanya Medya
Güzel yer Alanya'yı resmen daha da canlandıracak yeni projeler kesinlikle geliyor ve gündeme alındı bile.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan Alanya basınıyla gerçekleştirdiği bir kahvaltı etkinliğinde üniversitenin son bir yılda hayata geçirdiği projeler ve gelecek hedefleri hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Prof. Dr. Türkdoğan sunumuna ALKÜ'nün genel yapısını tanıtarak başladı ve 2024 itibariyle 10 fakülte 5 meslek yüksekokulu 1 yüksekokul ve 1 lisansüstü eğitim enstitüsüyle eğitim-öğretime devam ettiklerini belirtti.

Üniversitenin Alanya ile bütünleşen bir yapıya sahip olma hedefi doğrultusunda bazı yeni fakülteler ve meslek yüksekokullarının kurulması için taleplerin yapıldığını bunlardan bazılarına onay çıktığını bazılarının ise reddedildiğini ifade etti.

Türkdoğan Alanya'nın ihtiyaçlarına uygun bu eğitim birimlerinin hayata geçirilmesi için Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun destek verdiğini yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının da üniversitenin yanında olmasının kendilerini memnun ettiğini vurguladı.

Bu yeni projelerin Alanya'ya önemli katkılar sağlayacağını belirten Türkdoğan üniversitenin şehirle entegre bir yapıya kavuşarak bölgenin ihtiyaçlarına doğrudan cevap verecek bir eğitim kurumu olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.