Alanya öğrenci için pahalı bir şehir mi? Yurt ve kiralık ev fiyatları

Alanya öğrenci için pahalı bir şehir mi? Yurt ve kiralık ev fiyatları
 Yazar / Alanya Medya
YKS tercih dönemi sona erdi. Seçiminde Alanya Üniversitesi'ni tercih edenler için araştırmalar başladı. Alanya bir öğrenci için pahalı bir şehir mi? Yurt ve kiralık ev fiyatları ne kadar?

Alanya genellikle turizm kenti olarak biliniyor. Ancak son yıllarda Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ile öne çıkıyor. Her yıl artan öğrenci sayısı bölge ticaretini de geliştiriyor. 23 Nisan 2015 yılında kurulan Alaattin Keykubat Üniversitesi o günden bugüne onlarca öğrenciyi bünyesinde misafir ediyor.

Alanya'da öğrenci olmak isteyenler için sosyal medyada yapılan bir yorum: “Bir öğrenci olarak tek başına Alanya'da ayrı eve çıkmak oldukça pahalı olabilir. Merkezden uzakta eşyasız uygun bir ev bulmak bile zor ancak burası öğrenci olmak için bir şans.”

Alanya'da Yurt Odası Kiralık Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Alanya'da yurtlar tek kişilik, iki kişi veya üç kişi olacak şekilde istenebiliyor. Yurt odası kiralama fiyatları yemek dahil aylık 4.500 TL'den başlıyor. Odanın kaç kişi olduğuna ve barınma imkanına göre değişkenlik gösterebiliyor.

Alanya'da kira fiyatları son olarak Temmuz ayında uygulanan zammın ardından oldukça değişti. Ortalama 15.000 TL'den başlayan kiralar yer yer 20 bin TL ile 25 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

Kestel Mahallesi üniversite yakını deniz manzaralı 3+1 kiralık bir daire 15.000 TL iken öğrenciye kiralık merkezde 1+1 eşyalı daire 11.500 TL

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.