Alanya şehrinin Turizm yeni değeri belli oldu!

Alanya şehrinin Turizm yeni değeri belli oldu!
Turizme her zaman büyük öncülük etmiş Alanya da turizmin değeri belli oldu işte detaylar.

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi'nde bulunan Naula Antik Kenti Bizans dönemine ait tarihi yapılarıyla turizm açısından büyük bir potansiyele sahip.

1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan bu antik kentte Alanya Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle yaklaşık bir ay önce başlatılan titiz temizlik çalışmaları devam ediyor.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik çalışmaların hızlandırılması ve bölgenin turizme kazandırılması amacıyla Naula Antik Kentinde incelemelerde bulundu. Naula'da altı tapınak kiliseler gibi önemli tarihi yapılar yer almakta ve denize sadece 300 metre mesafede bulunması nedeniyle stratejik bir konumda.

Başkan Özçelik temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından Naula Antik Kenti’nin çevre düzenlemesi yapılarak ziyaretçilere açılacağını belirtti. Bölge Alanya Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ortak yürütülecek projelerle kültür turizmi için cazip bir destinasyon haline getirilecek. Bu çalışmaların Naula’yı Alanya’nın yeni turizm değerlerinden biri haline getirmesi hedefleniyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.