Alanya'da bal üretimi en zor zamanlarını yaşıyor

Alanya'da bal üretimi en zor zamanlarını yaşıyor
2024 yılı yazı bal üretimleri tarafından son yılların en kötü yazı olarak geçti. Peki neden?

Akdeniz Bölgesi'nin önemli Türkiye'nin ise sayılı Tarım şehirlerinden biri olan Alanya'da üretimi yapılan diğer bir tarım ürünü de baldır. Bal üretimi Alanya'da geçindirdiği kişi sayısı bakımından çok büyük bir öneme sahiptir.

Özellikle torosların eteklerinde yapılan bal üretimi ile ilgili olarak 2024 yılı son yılların en kötü sezonu olarak tarihe geçmeye aday.

Özellikle İçinde bulunduğumuz yaz aylarında arılar yüksek sıcaklık sebebiyle bal üretemez hale geldi. Geçen yıla oranla Temmuz ayında üretilen bal miktarı yüzde olarak %50 oranında azalmış durumda.

Çareyi kovanlarını taşımakta bulunan bal üreticileri torosların daha yüksek kesimlerine çıkarak bal üretimi yapmak zorunda kalıyorlar.

Söz konusu sıcak havaların Eylül ayına kadar uzaması durumunda yaz sezonundaki toplam bal üretimi geçen yıla oranla %50'den daha fazla düşüş gösterecek.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.