Alanya'da elektriği ucuza kullanmanın yolları! Zamma rağmen %50 daha az ödemek için…

Alanya'da elektriği ucuza kullanmanın yolları! Zamma rağmen %50 daha az ödemek için…
 Yazar / Alanya Medya
Bakanlık tarafından açıklanan yeni elektrik zammı ardından endişeli süreç başladı. Önümüzdeki ay itibariyle geçerli olacak elektrik zammının yıkıcı etkisini ortadan kaldıracak tasarruf tedbirleri haberimizde

Elektriği hangi saatlerde kullanırsak daha ucuza kullanabiliriz? Elektriği ucuzlatmak için önemli olan tasarruf tedbirleri ve elektrik faturasını ucuza ödemeyi sağlayacak banka kampanyalarını sizler için araştırdık.

Elektriğin gün içinde en ucuz olduğu saat dilimi 22.00 ile sabah 06.00 arasıdır. Bu saatlerde tüketilen elektrik faturaya daha az olarak yansıyacaktır. Bu sebeple gün içinde sıklıkla kullanılan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütü gibi elektrikli ev aletlerinin belirtilen saatler arasında çalıştırılması önerilir.

Elektrik hangi saatlerde pahalı oluyor? Elektrikli herhangi bir ürün saat 17.00 ile 22.00 arasında çalıştırıldığında en pahalı zaman dilimi olarak faturayı ikiye katlıyor.

Elektriği Daha Az Ödemek için Alınabilecek Tasarruf Önlemleri

  • Elektrikli ev aletlerini çok gerekmedikçe kullanmamak

  • Ev aletlerini kullanırken tasarruf modunda çalıştırmak

  • A+ sınıfı tasarruflu modellere yönelmek

  • Gereksiz olarak ışıkları açık tutmamak

  • Tasarruflu ampuller kullanmak

  • Eğer uygunsa güneş paneli gibi enerji kaynaklarını kullanarak tasarruf sağlamak

Tüm bu desteğin yanında banka kampanyalarından da faydalanabilirsiniz. Fatura talimatına 300 TL indirim kazanmak isteyenler Kuveyt Türk mobil uygulama üzerinden müşteri hesabı oluşturarak fatura talimatı verebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.