Alanyada tatil sezonu kapandı, kiralarda düşüş başladı!

Alanyada tatil sezonu kapandı, kiralarda düşüş başladı!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da tatil sezonu kapandı. Turistler memleketine dönmeye başladı. Kiralık daire fiyatlarında beklenen düşüşe az kaldı

Uzun süredir artan kira fiyatları Alanya'da yaşayanları oldukça endişelendiriyordu. Yabancı nüfusun artması ile birlikte turizm potansiyeli yüksek olan bu bölgede gayrimenkul fiyatları da doğrudan artışa geçmişti.

Ancak yaz aylarının sonu yaklaştıkça durum tersine dönüyor. Özellikle pandemi dönemi sonrası yabancı yatırımcının odağı haline gelen Alanya'ya olan ilgi artıyor. Özellikle göç idaresinin almış olduğu yabancılara oturum izni vermeme kararının ardından bu etki daha çok hissedildi.

Yabancılar ülkelerine dönmeye başladıkları için kiralık daire oranlarında da arz fazlası oluşmaya başladı. Bu durum arz ve talepte dengesizliği meydana getirdi. Yeni yapıların inşaatının hızla piyasaya sunuluyor olması ve kentsel dönüşüm projelerinin de etkisiyle birlikte satışlarda bir yavaşlama görüldüğü fark edildi.

Bu durumda kiralık daire sayısı da arttı. En önemli etki ise öğrencilerden geldi. Üniversite öğrencileri artık yurtları tercih ediyor. Öğrenci yurtları da her geçen gün artıyor. Kiralık daireler olan talepte haliyle azalıyor. Bu durumda daire fiyatlarının düşüşü de kaçınılmaz hale geliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.