Alanya’da turist kaçıran etiket sorunu! Böyle giderse…

Alanya’da turist kaçıran etiket sorunu! Böyle giderse…
 Yazar / Alanya Medya
Alanya turizmine büyük darbe vuracak etiket sorunu esnafı kaygılandırıyor. Yabancı turistleri kaçıran bu duruma ne zaman son verilecek?

Alanya turizmi çıkmaza giriyor. Turistlerin yoğun olarak alışveriş yaptığı dükkanlarda satılan ürünlerin etiketlendirilmesi gerekiyor. Ancak bu kurala pek çok işletme uymuyor. Turistlerin mağduriyet yaşamamak adına kendilerini güvende hissettikleri etiketli ürünlere yönelmesi esnafı da zor durumda bırakıyor.

Ürünlerinde etiket bulundurmak istemeyen esnaf farkında olmadan bölge turizmini de dibe batırıyor. Ticaret Bakanlığı bu konuyla ilgili uyarılarını yaptı ancak hala durumun ciddiyetinin farkında değil.

Etiketsiz ürünler satışa sunulmaya devam ediyor. Esnaf kâr amacı gülerek böyle bir yaklaşımda bulunsa da farkında olmadan turistlerin uzaklaşmasına sebep oluyor. Özellikle son yıllarda enflasyondaki artıştan kaynaklı olarak yüksek rakamları gören turistlerin çoğu daha cazip ürünlere yöneliyor.

Esnaf kafasına göre etiket biçtiği müddetçe turiste de güvensizlik oluşuyor. Madalyonun diğer yüzünde sadece esnafa yönelik bir yaklaşım benimsememekte gerekiyor. İşletmesinin kirasını çıkartabilmek için böyle bir duruma başvuran esnafın mali yükünü hafifletecek uygulamaların en hızlı şekilde devreye alınması gerekiyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.