Alanya'daki kiralık konutlara mevsimsel darbe!

Alanya'daki kiralık konutlara mevsimsel darbe!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da Eylül ayı itibariyle kritik günler başlıyor. Özellikle ev sahiplerine kira artışında uygulayacakları yeni oranın kira fiyatlarında beklenti üzerinde bir seviyeye çıkarması bekleniyor

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde barınmak günden güne zor hale geliyor. Kulislerde dolaşan bilgiye göre yüksek enflasyon altında ezilen kiracılara yeni bir zam dalgası geliyor.

Özellikle son iki yılda uygulanan %25'lik kira sınırlamasının ortadan kalkması süreci daha da sıkıntılı hale getiriyor. Peki bu süreçte kiracıları ne bekliyor?

Uzmanlar özellikle Eylül ve Ekim aylarına dikkat çekiyor. Kira fiyatlarında %20'yi aşan bir oranda yükseliş görülmesi olası gözüküyor. Böyle bir durumda hem eski hem de yeni kiracılar arasında büyük bir fark oluşabilir.

Bu durum Alanya'da yeni ev kiralayacaklar ya da öğrenci evi tutmak isteyenler için de kritik günleri işaret ediyor. Büyük şehirlere bakıldığında kira fiyat ortalamaları neredeyse 20.000 TL'yi aşıyor.

Hatta bazı bölgelerde 30.000 TL'ye kadar ulaşıyor. Bu farklılıkta mevsimsel etkinin payı oldukça büyük… Alanya başta olmak üzere diğer illerde de kira fiyatlarında artış yaşanması beklenen en kritik dönem Nisan ve Ekim ayları… Genellikle bu aylarda kiralık konuta yönelik arz azalıyor. Dolaylı yoldan bu durum kiralık daireler üzerinde fiyatların baskılanmasına sebep oluyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.