Alanyalı ev sahipleri bunu yaptığında 100 Bin Lira ceza ödeyecek!

Alanyalı ev sahipleri bunu yaptığında 100 Bin Lira ceza ödeyecek!
 Yazar / Alanya Medya
Yaz turizminin en yaygın şekilde yaşandığı Antalya'nın Alanya ilçesinde bunu yapan ev sahipleri ağır cezalarla karşılaşacak. Peki bu cezalardan nasıl korunulabilir? İşte ayrıntılar

Her yıl yüzlerce turisti alan Antalya'nın Alanya bölgesi hem doğası hem de konaklamaya uygun iklimi ile dikkat çeken ilçeler arasında yerini alıyor. Tatilcilerin özellikle günlük kiralama taleplerinin yoğun olduğu Alanya bölgesinde Antalya Emlakçılar Odası Başkanı önemli bir uyarıda bulunuyor.

Farkında olmadan veya bilerek ev sahiplerinin yaptığı o uygulama yüz bin liraya kadar cezaya sebep olabilecek. Peki bu nasıl olabilir?

Başkan Çağlar, izinsiz kiralama yapan konut sahiplerine seslendi. Özellikle son dönemlerde popüler hale gelen günlük ev kiralama yöntemi Alanya'da da çoğu ev sahibi tarafından tercih ediliyor. Ancak bu durum yasalara aykırı şekilde gizli yapılmak istendiğinde usulsüzlük gereğince tespiti büyük maddi zarara sebep olabiliyor.

Her ne kadar ev sahipleri günlük kiralama sistemi ile yaz sezonu boyunca iyi bir hasılat elde etse de bunu izinsiz olarak yaptığında 100.000 liraya kadar cezai yaptırımı bulunuyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.