Alanya'nın 40 yıllık pişmanlığı

Alanya'nın 40 yıllık pişmanlığı
Alanya yaklaşık 40 yıl önce bir karar verdi. Bu kararın neticesinde müthiş gelir kaybı yaşadı. Peki bu 40 yıllık pişmanlık nedir? İşte detaylar...

Alanya yaklaşık 40 yıl önce en önemli gelir kaynaklarından biri olan antik zamanlarda sıvı altın olarak nitelendirilen zeytinyağını ve onun kaynağı olan zeytini kaybetti.

Alanya henüz daha keşfedilmemişken zeytin ve portakal bahçelerinin olduğu küçük bir yerleşim Yeriydi. Selçuklular döneminden kalma eserleri ve Bizans'a Hatta Roma'ya uzanan izleriyle şirin bir ilçeydi.

Ancak büyük turizm yatırımcılarının ilçemizi keşfetmeleri ise bundan 30 yıl öncesine dayanır. Ardı ardına dikilen Tesisler yavaş yavaş çiftçinin de Tarım arazilerini söz konusu otellere ve lüks tesisleri satmasını teşvik etti.

Ancak İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkeler zeytinyağı sayesinde bizim turizmden elde ettiğimiz gelirden daha fazlasını elde edebilmektedir. Ayrıca bölgemizde yetişen zeytin ağaçları vermiş oldukları meyve ile dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir tada ve kokuya sahipti.

Ancak anlık küçük gelirler için geleceğini satan Hatta satmak zorunda olan çiftçilerin torunları bu hikayeyi silik bir biçimde kulaktan dolma olarak hatırlamaktadır.

Hem turizmi hem de tarımı ve tarıma dayalı sürdürülebilir yüksek katma değerli endüstriyi kullanabildiğimiz zaman Bizler de dünyanın marka şehirlerinden biri olabiliriz.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.