Antalya Gökyüzü Tutkunlarını Ağırladı

Antalya Gökyüzü Tutkunlarını Ağırladı
Gök yüzü tutkunları 9. kez Antalya şehrinde bir araya geldi ve Olimpos'ta o muhteşem buluşma gerçekleşmiş olacaktır işte ayrıntılar.

Antalya'da 9. kez düzenlenecek olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali Türkiye'nin dört bir yanından astronomi ve uzay bilimleri meraklılarını 9-11 Ağustos tarihlerinde Olimpos Antik Kenti'nde buluşturacak.

Festivalde katılımcılar teleskoplarla gezegenler galaksiler ve nebulaları gözlemleyecek bilim insanlarının sunum ve söyleşilerine katılacak. Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Lokman Kuzu ve Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özel gibi uzmanların yanı sıra birçok astronom gökbilimci ve astrofotoğrafçı etkinlikte yer alacak.

Katılımcılar gece yıldız gözlemleri ve gündüz özel güneş teleskoplarıyla güneş gözlemleri yapma şansı bulacak. Festivalde ayrıca uzay fotoğrafçılığı deneyimi yaşanacak ve her saat başı eğitimler verilecek.

Kozmik Anafor Astronomi Platformu Başkanı Hilal Fidan Türkiye'nin ilk yerli kapsamlı iletişim uydusu Türksat 6A'nın fırlatılmasının önemine dikkat çekerken amatör astronom Zafer Emecan ise festivalin zengin içeriğiyle dikkat çektiğini belirtti.

Amatör astronomi ile profesyonel astronominin bütünlük taşıdığını vurgulayan Emecan gençlerin astronomiyle tanışmasının önemini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.