Antalya'da kaçak Rus okulları tespit edildi

Antalya'da kaçak Rus okulları tespit edildi
 Yazar / Alanya Medya
Antalya'da Konyaaltı ilçesinde yer alan ikli eğitim kurumunun Rus vatandaşlarına hizmet veren korsan okullar oldukları tespit edildi. İşte detaylar...

Savaştan sonra ülkemize gelen Rus vatandaşları Antalya'ya iyice yerleştiler. Özellikle ekonomik faaliyetlerde de kendilerini göstermeye çalışan Rus vatandaşları son zamanlarda çok çeşitli ekonomik alanlarda ticari faaliyetlerde sürekli olarak karşımıza çıkmaktaydılar.

Ancak bunun yanında bir de Rus vatandaşları ilimizde 2 adet laçak okul kurmuşlar. Sadece Ruslara hizmet veren bu okullarda görülen derslerin müfredatı, eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler kimse tarafından bilinmiyor. Bununla ilgili olarak Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.

Yaşamış olduğumuz Fransız okulları olaylarından sonra Milli Eğitim Bakanlığının söz konusu olursa okullarına da sıcak bakması mümkün görünmüyor.

Ancak uluslararası düzeyde olan ve Antalya'da hizmet veren bir Rus okulu iki ülke arasındaki anlaşmalar neticesinde faaliyetleri devam ettiriyor.

Ancak bu şekilde korsan diyebileceğimiz bir Eğitim kurumuna Milli Eğitim Bakanlığının izin vermesi mümkün görünmüyor. Söz konusu 2 okulda Rus vatandaşlarının yoğunlukla yaşadıkları Konyaaltı ilçesinde bulunmaktadır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.