Bir bu eksikti, Alanya'da fare sorunu giderek büyüyor

Bir bu eksikti, Alanya'da fare sorunu giderek büyüyor
Havaların ısınması ile beraber Turizm sezonunun başladığı ilçemiz Alanya'da büyük sorunlara sebep Olabilecek olan fare popülasyonunun aşırı derecede artması vatandaşlar tarafından da gözlenmektedir. Peki söz konusu fare sayısının geçtiğimiz yıllara oranda bu kadar çok artmasının sebebi nedir? Detaylar haberimizde...

Alanya Her şeyden önce aslında bir tarım kentidir. Özellikle katma değeri yüksek avokado ve nar gibi ürünlerin yetiştirildiği adeta bereket yuvasıdır. Ancak söz konusu tarım ürünleri de kemirgenlerin de ilgisi aynı oranda büyüktür. Ilçemiz genelinde yapılan kedi kısırlaştırmalarının sonucunda kedi popülasyonunda muazzam bir azalış meydana gelmiştir. Bu sebeptendir ki olumlu hava şartlarını ve gıdayı bulan fareler deyimi yerindeyse etrafta cirit atacaktır.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe konuyla ilgili olarak "Alanya Kültür Sanat ve Turizm Festivali dönüşü yürürken Alanya şehir merkezinde fare gördüm. Bu konuda üreticilerimizden yoğun şikayetler almadık ancak farelerle mücadelenin hem tarımsal üretim, hem de halk sağlığı açısından çok önemli olduğunu söyleyebilirim." dedi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.