Böyle giderse Alanya'da ne öğretmen kalacak ne de sağlık çalışanı

Böyle giderse Alanya'da ne öğretmen kalacak ne de sağlık çalışanı
 Yazar / Alanya Medya
Ülkemizde Turizm önemli bir faaliyettir ama bunun yanında yerleşik olarak yaşayanların çok önemli ihtiyaçlarından olan Eğitim ve Sağlık turizmden daha önemlidir. Böyle giderse 2 hizmeti de doğru düzgün alamayacağız.

Alanya'da bulunan Ev sahiplerinin daireleri için istemiş oldukları kiralar bu kadar olmaz dedirtmeye başladı. 16 bin lira olan bir evin kirasının ₺35.000 lira bandına dayanması ve en düşük memur maaşının da 37.000 TL bandında olması ciddi anlamda kamuda çalışan öğretmenleri ve sağlık personellerini olumsuz olarak etkilemektedir.

Kiraları ödemesi mümkün olmayan kamu personeli tayinlerle bir bir Alanya'dan ayrılma yolunu seçiyor. Bu durumda da sağlık ve eğitim gibi önemli alanlarda çalışan kamu görevlilerinin yokluğu sebebiyle okullarda öğretmen eksikliği hastanelerde ise sağlık personeli eksikliği sebebiyle zor günler yaşayacağımız günler yakındır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.