Dolandırıcılığın böylesine de Pes doğrusu

Dolandırıcılığın böylesine de Pes doğrusu
Alanya güzel ilçesinde turizmcilerden biri vergi numarasının kopyalanması sonucu ilgili bir dolandandırıcılık yaşadı yani dolandırıldı. Dolandırıcılar Turizmciyi kıskaca alıp Türkiye'nin çeşitli yerlerinden milyonlarca liralık alışveriş yaparak kabarık bir faturayı söz konusu şahsa gönderdiler. İşte detaylar.

Alanya ilçesinde turizmcilikle uğraşan vatandaş vergi numarası kopyalanarak teknoloji tabanlı bir dolandırıcılığa maruz kaldı. Olanlara bir türlü anlam veremeyen söz konusu turizmci vatandaş vergi numarası ve işletme adını kullanarak Türkiye genelinde milyonlarca liralık alışveriş yaptı ve faturaları dolandırılan vatandaşa gönderdi. Bir yıl önce muhasebecisinin uyarısıyla dolandırıldığını öğrenen Yücel savcılığa başvurdu ve suç duyurusunda bulundu.

Savcılık olayla ilgili takipsizlik kararı verdi. Dolandırılan vatandaş devletten yardım istediğini belirterek vergi numarasını kimin ve nasıl ele geçirdiğini bilmediğini kendisi adına kredi kartı çıkarıldığını ve borçlandırıldığını ifade etti. Dolandırıcılar söz konusu dolandırılan vatandaş adına Türkiye genelinde milyonlarca liralık alışveriş yaparak faturaları ise dolandırılan şahsa bizzat gönderdi.

Bir yıl önce muhasebecisinin durumu bildirmesiyle dolandırıldığını öğrenen şahıs hemen savcılığa suç duyurusunda bulundu ve bunun sonuncunda savcılık makamı ise olayla ilgili takipsizlik kararı verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.