En Son Gelen Turistin Gitmesine Mani Olamadık

En Son Gelen Turistin Gitmesine Mani Olamadık
Alanya oldum olası sıcak kanlı insanları güzel plajlarıyla ülkenin en güzel destinasyonları arasında yer almaya daima tarih boyu devam etmektedir. Bunun yanında Alanya şehrimiz ülke ekonominin de önemli yapı taşları arasında gösterilmektedir işte detaylar.

Alanya şehri, tarihi güzellikleri ve plajlarıyla geçmişten bugüne turistlerin ilgi odağı olmuştur. Fakat bu yaşanan son günlerde farklı bir gündem konusu şehri meşgul etmektedir bu da aslında geçmişten bu yana dünyanın dilinden düşmeyen bir şehir olduğu gerçeğini değiştirmiyor son günlerde sadece farklı bir konu ile Alanya gündeme taşındı işte detaylar.

Alanya'nın tarihî güzellikleri ve serin plajlarıyla turizme büyük katkı sağladığı bilinirken, son günlerde bu gözde tatil beldesinde farklı bir gündem dikkat çekiyor.

Temmuz ayında otellerin doluluk oranları geçen yıla göre %30 düşerken, sektör temsilcileri yüksek fiyatların yerli ve yabancı turistleri kaçırdığını belirtiyor.

Ayvalık yöresi Ticaret Odası Başkanı Ali U. nüfusun sadece %8'inin orta ve üst segment tatil yapabildiğini ve enflasyonun maliyetleri artırarak fiyatlara yansıdığını ifade ediyor.

Bu konuda Avantgarde Collection CEO’su Cenk Ö. yüksek fiyatlar nedeniyle yerli turistlerin Yunan adalarını tercih ettiğini vurgularken, Antalya Turistik İşletmeler Otelciler Pansiyoncular Derneği Başkanı Alp Ö. Antalya'da doluluk oranlarının %70 seviyelerinde olduğunu belirtiyor.

Konuya ilişkin Rus turistlerin en fazla konaklayan grup olduğunu söyleyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif K. ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Buğra A. Ortadoğu pazarından beklenen düzeyde turist çekilemediğini aktarıyor.

Bono Restoran ve Otel İşletmecisi İdris A. ise doluluk oranlarında geçen yıla göre %20-30 düşüş olduğunu ve yüksek fiyatlar nedeniyle son dakika turistlerinin gelmekten vazgeçtiğini ifade ediyor.

Sektör temsilcileri, turizmde olumsuz etki yaratan yüksek fiyatların düşürülmesi ve maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.