Esnaf Krediden Kaçıyor! Turizm Sektörü Esnafı da Vurdu!

Esnaf Krediden Kaçıyor! Turizm Sektörü Esnafı da Vurdu!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya esnafı düşünceli. Geçen yıllarda kredi almakta zorlanan esnaf bu sene kredi talebinden kaçınıyor.

Alanya esnafı bu sene de beklediğini alamadı. Turizm sektöründeki düşüş esnafı düşündürüyor. Sektör çıkmaza girerken esnaf kredi almaktan endişe duyuyor.

Esnaf Kredisi Alanya`da Hayal Oldu

Turizm sektöründeki belirsizlik esnafı kredi çekmekten alıkoyuyor. Ekonomik durumun belirsiz oluşu kooperatiflerde para olmasına rağmen esnafın kredi çekmekten uzak durmasına neden oluyor.

Geçen yıllara oranla kredi talebi önemli ölçüde düştü. Esnaf bir yıl önce kredi bulamazken şimdilerde kredi kullanmaktan kaçınıyor. Turizmdeki durgunluk başlıca sebepler arasında gösteriliyor.

Banka faizlerinin de yükselmesiyle önünü göremeyen esnaf durumun düzeleceği günleri bekliyor. Esnafın krediden uzak durmasında ki en büyük sebebin ekonomik belirsizlik olduğunu dile getiren Alanya ve Çevresi Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya, sürecin kısa sürmesini umut ettiklerini söylüyor.

Endişe Gittikçe Artıyor

Dört gözle bu sıkıntılı durumun bitmesini bekleyen Alanya esnafı rahat bir nefes almak istiyor. Konuyla alakalı Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp ise önünü göremeyen esnafın kredi çekmekten kaçındığını dile getiriyor.

Kaynak:gazetealanya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.