Esnafa Bir Uyarı Geldi ALANYA

Esnafa Bir Uyarı Geldi ALANYA
Alanya şehrinde esnaflık yapanlar için mevcutta bir uyarı var işte bu uyarıya ilişkin detaylar.

Alanya Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci restoran ve kafelerdeki fahiş fiyat şikayetleri üzerine yaptığı açıklamada vatandaşların böyle bir durumla karşılaştıklarında odaya başvurabileceklerini belirtti.

Değirmenci işletmelerin girişlerine ve masalarına fiyat listesi asma zorunluluğunun olduğunu vurguladı ve belediyenin bu konuda denetimler yaptığını söyledi.

5362 sayılı yasa gereği fiyat tarifelerinin Lokantacılar Odası tarafından esnafla birlikte belirlendiğini ve onaylanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. Ticaret Odası üyesi işletmelerin sorumlulukları dışında olduğunu belirten Değirmenci 1350 üyesi arasında fahiş fiyat uygulayanların bulunmadığını ancak şikayet gelirse gereğini yapacağını ifade etti.

Değirmenci esnafın arkasında olduğunu ancak yanlış yapanlara da gerekli cezaların verileceğini söyledi. Yasal olarak belediye ve Ticaret Bakanlığı tarafından çeşitli cezalar uygulanabileceğini ve tekrar eden ihlallerde kapatma cezasına kadar gidebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.