Esnafta Umut Tükeneli Epey Oldu Alanya

Esnafta Umut Tükeneli Epey Oldu Alanya
Alanya da yerel halkın yanı sıra yerel esnafta da umutlar tükeneli çok olmuş gibi görünüyor çünkü belli bir süre satışlar yere çakılınca esnafında umutları yerle bir olmakta işte detaylar.

Alanya gibi turizm cenneti bir yerde pazarcı esnafının bu durumlara düşmesi aslında hiç de iyi olmayan bir durumu gösteriyor sebebi ise bu bölgenin canlı kalmasının turizm açısından da son derece büyük öneme sahip olmasıdır ve detaylar ise şöyle devam ediyor.

Alanya’da pazar esnafı kötü geçen turizm sezonunun pazardaki işlerini de olumsuz etkilediğini belirtiyor ve yerel TV ise Oba Mahallesi’ndeki haftalık semt pazarını ziyaretinde özellikle yabancı turistlerin tercih ettiği tekstil ve giyim bölümlerinin boş kaldığı gözlemlendi.

Esnaf satışların geçen yıla göre yarı yarıya düştüğünü ve geleceğe dair umutlarının tükendiğini ifade etti ve Durmuş A. adlı esnaf turizm sezonunun çok kötü geçtiğini ve pazarın bomboş olduğunu fiyatların yüksekliğinin de etkili olduğunu söyledi.

Fatih Tezcan ise aşırı sıcak havaların ve düşük kaliteli turistlerin işlerini kötüleştirdiğini belirtti ve aynı kişi esnafın temel amacının borçlarını kapatmak olduğunu para kazanma derdinde olmadıklarını ekledi.

Arda G. ise bu yıl genel olarak daha fakir kesimin geldiğini özellikle Polonyalı turistlerin sayısının arttığını ancak satışların geçen yıla göre ciddi şekilde düştüğünü ceplerinin para istediğini ifade etti.

Aslında bir turizm bölgesi olarak burada satışların mutlaka canlı olması esnafında bundan para kazanıyor olması gerekiyor ancak geçmişte belli başlı satış aksaklıkları bunu getirdi demek ne kadar doğru olur bilinmez ama sonuç olarak burada bir satış olmama durumu görünüyor durum hakki anlamda vahime doğru gidiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.