Hasat Başlamadan Evvel TZOB o fiyatı İstedi

Hasat Başlamadan Evvel TZOB o fiyatı İstedi
TZOB o fiyatları istedi ancak hasat neredeyse başlamak üzere ve işte Fındık konusundaki o kader belirleyici fiyat işte detaylar.

Kuraklık ve ani hava değişimlerinin yanı sıra hastalıkların da etkisiyle bu yıl fındık üretiminin 700 bin tonun altında kalmasını beklediklerini söyledi.

Fiyatın erken açıklanmasının üreticiden ihracatçıya herkesin geleceğe yönelik ekonomik planlarını daha sağlıklı yapabilmesi için önemli olduğunu vurgulamıştır.

Aynı zamanda Bayraktar TMO'nun alım politikasını kararlı bir şekilde yürütmesini ve kota uygulamamasını tüm ürünü alacağını taahhüt ederek ödemeleri bir hafta içinde yapılmasını bizzat istedi.

Bunun yanında aslında 2009 yılından bu yana değişmeyen alan bazlı gelir desteğinin günümüz koşullarına göre artırılması gerektiğini belirtti.

Bayraktar iklim değişikliği nedeniyle hasat tarihlerinde ve zararlılarda yaşanan değişikliklerin verim üzerinde ciddi etkiler yarattığını ifade etmiştir.

Ekonomik ömrünü tamamlamış bahçelerin de yenilenmesi ve fındık üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için yeni destekleme modellerinin geliştirilmesi gerektiğini dile getirmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.