Otelciler tepkili! Alanya sahillerinde turistlere yer kalmadı!

Otelciler tepkili! Alanya sahillerinde turistlere yer kalmadı!
 Yazar / Alanya Medya
Antalya sahillerinde bu kez tekne alarmı verildi. Henüz geçtiğimiz günlerde yaşanan sulardaki kirlilik ve zararlı canlıların varlığı yerini sahildeki teknelere bıraktı. Vatandaşa neredeyse adım atacak yer kalmadı

Antalya'nın turistik bölgelerinde rağbet gören tur tekneleri sahil boyunca denize girmek isteyen vatandaşları zor durumda bırakıyor. Öyle ki kıyıya demir atan tur teknelerin yüzünden otelciler ve tatilciler büyük tepki gösteriyor.

Tatilcilerin güneşlenebilecekleri sahil alanlarını işgal eden bu tekneler turistlerin varlığını da azaltmaya başladı. Öte yandan turizm açısından farklı bir boyutta kazanç kapısı olduğunu da söylemek mümkün…

Kişi başı 800 TL'den düzenlenen tur tekneleri teknecilerin yaz sezonunu iyi bir hasılatla kapatmasını sağlıyor. Ancak bu durum hem otelcileri hem de günübirlik tatilcileri huzursuz ediyor.

Özellikle Antalya'nın el değmemiş yerleri Olimpos, Adrasan, Çıralı, Mavikent bölgelerinde tekne turları yoğun olarak görülüyor. Beyaz kumu ve turkuaz renkli suyu ile her yıl yüzlerce turisti ağırlayan bu bölgelerde düzenlenen tekne turları bu yaz sezon boyunca günde 200'e kadar ulaştı.

Hem otel sahipleri hem tatilciler konuyla ilgili bir müdahale yapılmasını bekliyor. Farkında olmadan Alanya’nın doğal dengesi tahribata uğruyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.