Otomobil değil bisiklet park edecek yer yok

Otomobil değil bisiklet park edecek yer yok
Yaz aylarında yaşanan nüfus artışı sebebiyle ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin otomobilleri zaten var olan trafik ve Park sorununu katlayarak çözümsüz hale getirmektedir.

Otomobilinize bindiniz, bu sıcak havada klimanızı da açtınız, ilçe merkezinde bir işinizi halletmeye geldiniz. Aracınızı kilometrelerce ötede bulunan müsait bir yere park etmek için dakikalarca park yeri aramak zorunda kalabilirsiniz.

İşin sonunda da sıcak havada park ettiğiniz yerden ilçe merkezine yürüdüğünüzle kalırsınız. Zaten halihazırda otopark sorunu mevcut olan ilçemizde bir de yerli ve yabancı misafirlerimizin otomobilleri sebebiyle adeta otomobil izdihamı oluşmaktadır.

Park yasağı denen kural ilçemizde söz konusu araç çokluğu sebebiyle uygulanamamaktadır. Araç sahipleri kaldırım, yaya geçidi, bisiklet yolu dahil olmak üzere boş buldukları neresi varsa oraya park etmektedirler.

Bu işin çözümü etkili ve kaliteli toplu taşıma ile mümkündür. Özellikle raylı sistem ve trafiğe kapatılacak alanlar ilçemize nefes aldıracaktır. Ancak bu durumda değil arabanızla ilçe merkezine gelmek ara sokaklara girmeniz, mahallelere çıkmanız dahi mümkün değildir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.