Rakip Turizmcilerden Fark Turist Oraya Çekildi ALANYA

Rakip Turizmcilerden Fark Turist Oraya Çekildi ALANYA
Rakip turizmciler adeta olayda fark yaratacak şeyler ortaya koyunca turist de boş durmadı ve tercih seçeneklerini o yönde kullanmaya başladı işte detaylar.

Turizm elbette bambaşka büyüklükte bir olgu ancak ülkemiz sanki bu yıl bu sınavda geri de mi kaldı kendi kendine mi bir şeyler yapıp turisti üzdü ya da bunların da dışında bazı şeylerdeki eksiklikler turisti adeta o ülkeye çekti mi diyelim.

İspanya 2024 yılının ilk yarısında turizmde büyük bir sıçrama yaparak Türkiye'yi geride bıraktı.

Bu dönemde İspanya'ya gelen turist sayısı Türkiye'yi yüzde 62 oranında aşarken turizm gelirleri de Türkiye'nin iki katından fazla oldu.

Haziran ayında İspanya'ya 93 milyon turist gelirken yılın ilk yarısında bu sayı 425 milyonu aştı.

İspanya'nın en büyük pazarı İngiltere olurken Almanya Fransa İtalya ve Hollanda da önemli turist gönderen ülkeler arasında yer aldı.

Haziran ayında 127 milyar euro olan İspanya'nın turizm geliri yılın ilk yarısında 556 milyar euroya ulaştı.

Aynı dönemde Türkiye ise yaklaşık 26 milyon turist ağırlayıp 237 milyar dolar turizm geliri elde etti.

Bu veriler İspanya'nın hem turist sayısı hem de turizm geliri açısından Türkiye'yi geride bıraktığını açıkça ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.