SGK’dan destek! Üniversite öğrencileri o borcu ödemekten kurtuldu!

SGK’dan destek! Üniversite öğrencileri o borcu ödemekten kurtuldu!
2012 yılında başlatılan genel sağlık sigortası zorunluluğu kapsamında biriken ödemeler o öğrenciler için silinmeye başlandı. Devletin dar gelirli ailelere sunduğu GSS prim desteği ve daha fazlası haberimizde

SGK kurumuna öğrenci belgesi ile birlikte başvuranların GSS prim borcu tek celsede silinecek. Anne veya babasının sigortasından faydalanamayanlar, biriken GSS borcunu üniversite sınavını kazandıktan sonra tamamen sildirebilir.

Öğrenci belgesi ile birlikte en yakındaki SGK merkezine gidenler birikmiş borçlarını otomatik olarak sildirebilecek. Bu işlemin her yıl öğrenci tarafından belge çıkartılarak kuruma gidilip yapılması yetecek.

GSS Borcu Bakanlık Destek Ödemesi!

Devletin üniversite öğrencilerine sunmuş olduğu bu imkanın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım programı kapsamında sunulan prim ödeme desteği de bulunuyor. 18 yaş üstü aile bireyleri kimlik belgesi ile başvurduğunda aylık 800,10 TL ödemeden faydalanıyor.

Devletin sağlamış olduğu GSS prim desteği kişi adına SGK kurumuna her ay bakanlık tarafından ödeniyor. Sosyal güvencesi bulunmayan ve aile içinde kişi başına düşen aylık geliri brüt asgari ücretin 1/3'ünü karşılayan bireyler faydalanabiliyor. 2024 yılı için brüt asgari ücret tutarı 6.667,50 TL'ye denk geliyor. Sosyal güvencesi bulunmadığı için ihtiyaç sahipliği devam edenlerin GSS primleri ödenerek ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanmaları sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.