Sıcaktan aşırı bunaldılar Soluğu plajda sahilde aldılar Taş atsan yere düşmeyecek

Sıcaktan aşırı bunaldılar Soluğu plajda sahilde aldılar Taş atsan yere düşmeyecek
 Yazar / Alanya Medya
Antalya şehri her ülke şehri gibi yazı son damlasına kadar buram buram yaşamaya devam ediyor. Hal böyleyken sıcak memleketlerden olan Antalya da ise halk öyle bunaldı ki adeta sahile akın edildi.

Antalya'da hava sıcaklığının 40 dereceye deniz suyu sıcaklığının 30 dereceye ulaştığı ve nem oranının yüzde 50 olarak ölçüldüğü aşırı sıcak günlerde hem kent sakinleri hem de turistler serinlemek için sahillere akın etti. Konyaaltı Lara ve Sarısu gibi popüler plajlarda yoğunluk yaşanırken insanlar denize girerek ferahlamaya çalıştı.

Bazı tatilciler denizde vakit geçirirken diğerleri kumsalda güneşlenmeyi tercih etti. Sahil kenarındaki gölgelik alanlar ve parklardaki palmiye ağaçlarının altı da sıcaktan korunmak isteyenlerin uğrak noktası oldu.

Aşırı sıcak nedeniyle kentteki meydan cadde ve sokaklar boş kalırken birçok kişi güneşten korunmak için şemsiye kullandı. Sokak hayvanları da gölge alanlarda dinlenerek sıcaktan kaçmaya çalıştı.

Meteoroloji verilerine göre yarından itibaren sahil kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi beklenirken iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Bu durum Antalya’da yaz aylarının ne kadar zorlu geçtiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.