Son Turistte Sayemizde Kaçtı

Son Turistte Sayemizde Kaçtı
Alanya sıcak kanlı insanları yerel halkının güzel misafir perverlikle ünlenmiş esnafının güzel ilgisiyle bilinen harika şehirdir. Ülke Alanyasız asla düşünülemez olduğu gibi Alanya olmadan bir ülkeyi boş hissedebilirsiniz ve böylesi güzel bir şehir olarak bilinen bir yerdir burası.

Alanya bir şehir olmaktan öte eşsiz güzelliklere sahip doğasını kültürel etkinliklerini en güzelinden sunabilen benzersiz bir yerdir ve Türkiye denince akla ilk gelen şehirlerin turistik olanlarının başında yer almaktadır ve de dünyaca ünlü ortamları sayesinde muhteşem bir turizm cennetidir.

Alanya tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan ve dünyanın dört bir yanından turist çeken önemli bir turizm merkezidir. Bunun yanı sıra son günlerde Alanya'daki otellerin doluluk oranlarının Temmuz ayında geçen yıla göre %30 daha düşük olması dikkat çekici bir gündem konusu haline gelmiştir.

Turizm sektörü temsilcileri yüksek fiyatların hem yerli hem de yabancı turistleri kaçırdığına ve son dakika turistlerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiğine dikkat çekmektedir. Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar yüksek maliyetlerin ve enflasyonun tatil fiyatlarını artırdığını belirtirken Avantgarde Collection CEO'su Cenk Öztanık özellikle İstanbul ve Bodrum'daki yüksek fiyatlar nedeniyle yerli turistlerin Yunan adalarını tercih ettiğini vurgulamıştır.

Antalya'da ise doluluk oranları %70 seviyelerinde olup otel fiyatları düşse bile maliyetler hala yüksektir. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu Rus turistlerin en fazla konaklayan grup olduğunu belirtirken Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç Ortadoğu'dan beklenen düzeyde turist çekemediklerini ifade etmiştir.

Bono Restoran ve Otel İşletmecisi İdris Akgül doluluk oranlarının geçen yıla göre %20-30 düştüğünü ve Türkiye'nin pahalı olduğunu duyan son dakika turistlerinin gelmekten vazgeçtiğini söylemiştir. Turizm sektörü bu olumsuz etkileri hafifletmek için fiyatların düşürülmesi ve maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini savunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.