Turistimizin Kaçış Hızına Yetişilmiyor Durum Vahim

Turistimizin Kaçış Hızına Yetişilmiyor Durum Vahim
Alanya son dönemde bununla çalkalanmaya devam ediyor ve sıcak kanlı insanı yanı sıra böylesi bir durum esnafın aslında ilgiyi bir an olsun azaltmadığı bu yaz döneminde canlar pek bir sıkkın duruyor işte detaylar.

Türkiye sınırlarında harikulade denilecek bu tabirle söylenecek en klas yerlerden olan Alanya şehrimizde son dönemde değişik ikilemler yaşanmaya devam ediyor bu da aslında son hızla sürüyor destek doğru olacaktır işte detaylar.

Alanya sıcak kanlı yerel halkı ve misafirperver esnafıyla tanınan bir turizm cenneti olup Türkiye'nin en önemli turistik merkezlerinden biridir.

Fakat bu konuda son dönemde Alanya da yer alan otellerin doluluk oranlarının geçen yıla göre %30 azalması dikkat çekiyor. Turizm sektörü temsilcileri yüksek fiyatların yerli ve yabancı turistleri kaçırdığını ve son dakika turistlerinin de bu durumdan etkilendiğini belirtiyor.

Turistik yer olan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar yüksek maliyetler ve enflasyonun tatil fiyatlarını artırdığını ifade ederken Avantgarde Collection CEO'su Cenk Öztanık özellikle İstanbul ve Bodrum'daki fiyatların yerli turistleri Yunan adalarına yönlendirdiğini vurguluyor.

Antalya'da doluluk oranları %70 seviyelerinde olsa da maliyetler hala yüksek. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu Rus turistlerin en fazla konaklayan grup olduğunu belirtirken Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ortadoğu'dan beklenen düzeyde turist çekemediklerini ifade ediyor.

Bono Restoran ve Otel İşletmecisi İdris Akgül ise doluluk oranlarının geçen yıla göre %20-30 düştüğünü ve Türkiye'nin pahalı olduğunu duyan son dakika turistlerinin gelmekten vazgeçtiğini söylüyor.

Turizm sektörü bu olumsuz etkileri hafifletmek için fiyatların düşürülmesi ve maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.