Ufak Tefek Evlerde Avrupa Düzeyinde Yaşıyorlar!

Ufak Tefek Evlerde Avrupa Düzeyinde Yaşıyorlar!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya`da kiracılar giderek artan kiralara isyan ediyor. Böyle devam ederse Alanyalılar kalacak ev bulamayacak!

Kiracılar ne yapacağını şaşırdı! Küçük evlere yüksek kiralar ödemek zorunda kalan kiracılar artık isyan ediyor. Ev sahiplerinden insaf bekleyen kiracılar kazandığını kiraya veriyor.

Kiralar Yükselmeye Devam Ediyor

Yüzde 25 olan kira artış oranının yüzde 65`e çıkmasını fırsat bilen ev sahipleri kiraları yeni dönemde arşa çıkardı. Kiracılar büyük evleri hayal bile edemezken küçük evlere büyük bütçeler ayırarak sıkış sıkış yaşamaya çalışıyor.

Gelirinin büyük bir çoğunluğunu evlere harcayan kiracılar bu gidişata bir son verilmesini istiyor. Emlakçılar kira artış oranlarının yükselmesiyle küçük çaptaki daire fiyatlarının da artışa geçtiğini belirtiyor.

Kiracılar yüksek kiralar ödeyerek geçinmenin zorluğunu dile getirdiler. Gelir az fakat gider çok diyen kiracılar ev sahiplerine sesleniyor.

Bu Gidişat Yordu

Kiralar hakkında bir düzenleme yapılmasını isteyen kiracılar ev sahiplerinden de makul fiyatlı artışlar yapmalarını bekliyor. Bu gidişatın kendilerini yorduğunu ifade eden kiracılar artık kazandıkları parayı yetiremeyeceklerinden endişeliler.

Üstelik küçük bir hayat yaşamak zorunda kalacak olan Türk halkı uzmanlar tarafından da uyarılıyor. Bu gidişle ufak tefek evlerde, düşük model araçlara binerek hayat standardının da düşeceği belirtiliyor. Alanyalılar ilerleyen zamanlarda daha fazla sıkılmaktan endişe duyuyor.

Kaynak:gazetealanya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.