Uyarı Ulaştı Alanya Kavrulmaya Başlıyoruz

Uyarı Ulaştı Alanya Kavrulmaya Başlıyoruz
Evet son dönemde elbette pek çok sayıda sıcaklık haberi geliyor ancak bu kez dalga bambaşka deniliyor. Habere göre bu defa daha sıcak olacağı kastediliyor işte detaylar.

Alanya aşırı sıcaklıkların etkisi altında kavrulmaya başlıyor ve bu durum tarım su kaynakları ve doğal yaşam üzerinde ciddi etkiler yaratıyor. Sıcak havalarda bunalan yerli yabancı turistin tek tercihi de plajlar sahiller o güzel Alanya mekanları oluyor işte detaylar.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe barajların doluluk seviyesinin yaz sezonu boyunca yeterli olduğunu belirtse de yaklaşan Eyyam-ı Bahur sıcakları nedeniyle çiftçileri sık ve doğru zamanda sulama yapmaları konusunda uyardı. Göktepe ağustos ayı boyunca sıcaklıkların 3 ila 6 derece artacağını ve bu nedenle avokado ve sert çekirdekli meyvelerde dökülmeler yaşanabileceğini söyledi.

Bu sıcaklık artışlarının tarımsal sulama ve günlük su kullanımı için barajların doluluk seviyelerini zorlayabileceğini belirterek özellikle akşam saatlerinde sulama yapmanın önemine dikkat çekti. Ülke genelindeki barajların alarm verdiği bu dönemde Alanya'daki durumun diğer bölgelere göre daha rahat olacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.