Velinimetimiz Turistleri kaçırtmamalı Alanya

Velinimetimiz Turistleri kaçırtmamalı Alanya
Alanya da velinimetimiz olan ve bize sadece bu yıl değil her yıl lazım olacak turist turizm kavramına dikkat etmekte fayda olacaktır ve bu kapsamda turistleri bazı aksak işler yaparak özellikle esnaf bazında bunu belirtmekte fayda olacak kaçırmamak gerek işte detaylar.

Alanya Türkiye de ismi duyulunca her kesimden insanın gitmek için can attığı ve burada olabilmek için çok şeyler verebileceği harika bir şehirdir ve böylesi güzel bir bölgeye ise her zaman iyi şeyler yakışmaktadır ama bazen bazı olaylar da şikayet boyutuna varmaya başlayınca hoş olmuyor işte detaylar.

Alanya'da esnafın uzun süredir en büyük şikayetlerinden biri yabancı turistlerin otel dışına çıkıp alışveriş yapmamaları.

Bunun nedeni ise turistleri getiren seyahat acentelerinin tüm esnafları sahtekar ya da hırsız olarak tanıtması ve turistleri korkutması.

Ara sıra bazı esnafların kredi kartı kopyalama veya fazla ücret çekme gibi hatalar yaptığı doğru fakat bu tür olaylar çok nadir ve küçük ölçekli.

Bütün esnafı suçlu gibi göstermek büyük haksızlık. Turistleri sadece anlaşmalı esnaflara yönlendiren acenteler turistleri aslında daha fazla kazıklamış oluyor çünkü esnaf komisyon ücretini turistin sırtına yüklüyor.

Alanya'ya gelen turistleri "yolunacak kaz" gibi görmek yanlış. Böyle davrananlara dur denmezse turistler bir daha gelmeyecek ve memleketlerine döndüklerinde Alanya hakkında olumsuz propaganda yapacaklar.

Bu durumun sonucunda da turist sayısının azalması ve esnafın iş yapamaması gibi sorunlarla karşılaşılacak.

Turisti yanlış yönlendirmek ve kazıklanmasına vesile olmak aslında kendi ayağına sıkmaktan başka bir şey değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.