Yabancı dümeni oraya kırdı Alanya - Antalyalı Turistlerin yeni rotası!

Yabancı dümeni oraya kırdı Alanya - Antalyalı Turistlerin yeni rotası!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya da yer alan Antalya şehrinde yer alan turistler dümeni oraya doğru kırdılar ve işte onların yeni tatil rotası belli oldu.

Antalya ve Alanya gibi Türkiye'nin önde gelen turizm merkezleri yüksek fiyatlar ve artan maliyetler nedeniyle turistik cazibelerini yitiriyor. Hem yerli hem de yabancı turistler daha uygun fiyatlı tatil seçenekleri arayışına girerek Türkiye'den uzaklaşırken İspanya Yunanistan ve Mısır gibi ülkeler bu durumdan faydalanıyor.

Yerli turistler özellikle Yunan adalarını tercih ederken Bodrum ve Çeşme gibi popüler yerlerdeki oteller beklenen doluluk oranlarına ulaşmakta zorlanıyor.

Yabancı turistlerin Türkiye yerine daha hesaplı destinasyonlara yönelmesiyle Rus turistlerin Türkiye'ye olan ilgisi de azalıyor ve Avrupa pazarında da ciddi kayıplar yaşanıyor.

Partili Grup Başkanvekili Türkiye turizminin büyük bir kriz içinde olduğunu yüksek gıda enflasyonu ve artan enerji maliyetlerinin sektörü zorladığını ve Türkiye'nin artık Avrupa ile rekabet edemez hale geldiğini vurguluyor.

Bu gelişmeler Türkiye'nin turizm gelirlerinde ciddi bir düşüşe neden olabilir ve ülke ekonomisini olumsuz etkileyebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.