Yabancı Turiste Kaba ve Zorlayıcı Davranana Sert Uyarı Alanya!

Yabancı Turiste Kaba ve Zorlayıcı Davranana Sert Uyarı Alanya!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya şehrinde bölge halkının yani daha doğrusu esnafın yabancı turistlere karşı biraz daha kibar olması gerektiğinin vurgulandığı şu günlerde kaba ve sert davranışa da sert bir uyarı geldi işte detaylar.

Alanya'da son dönemde turistlere karşı esnafların sergilediği kaba ve zorlayıcı davranışlar Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir ve Alanya Turistik Eşya Satıcıları Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Her iki başkan da esnafları turizmin devamlılığı için dürüst ve müşteri odaklı davranmaya davet etti.

Demir bazı esnafların döviz bazlı yüksek kiralar nedeniyle müşteriyle ilişkilerini bozan kötü niyetli davranışlar sergilediğini belirterek bu tür tutumların turizme zarar verdiğini ve Alanya’nın adını lekelediğini vurguladı.

Değirmenci ise turizmin ülke için önemine dikkat çekerek kısa vadeli kazanç uğruna Alanya'nın adını lekeleyen birkaç esnafın büyük çabalarla elde edilen turizm potansiyelini heba etmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Turizmde yeni pazar olan İngiliz turistlerin sosyal medyada olumsuz paylaşımlar yapmasının üzücü olduğunu belirten Değirmenci esnafları ülkemizin pahalılık dezavantajını insani ilişkiler ve sıcak kanlılıkla dengelemeye çağırdı.

Her iki başkan da esnafların doğru davranışlarla hem Alanya’nın adını korumaları hem de turizmin sürdürülebilirliğini sağlamaları gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.